donderdag, 15. februari 2007 - 20:18

Nieuw activiteitencentrum voor Deuteren

Den Bosch

De gemeente heeft een plan ontwikkeld om in Deuteren, centraal in de buurt, nieuwe woningen te bouwen. Deze nieuwbouw biedt ook aan het college de gelegenheid, ter versterking van de buurt, een nieuw activiteitencentrum te bouwen in het hart van Deuteren. Het centrum wordt 270 m2 groot en krijgt een grote zaal en drie kleinere ruimten.

De meeste activiteiten die in het huidige buurthuis worden georganiseerd, krijgen in het nieuwe centrum een plaats. Daarnaast worden de activiteiten die te maken hebben met jeugd en jongeren en activiteiten op het gebied van bewegen, verplaatst naar het nog te realiseren Educatief Cluster in de huidige Klimopschool aan de Heerendonklaan. Dat gebeurt zodra de huidige Klimopschool aan de Heerendonklaan heeft plaatsgemaakt voor de Mgr. Bekkersschool uit de Schutskamp.

Als het nieuwe activiteitencentrum gereed is, wordt het bestaande buurthuis gesloopt. Met het bestuur daarvan wordt overlegd over het beëindigen van het buurthuis op de huidige plek en het verplaatsen van activiteiten naar de nieuwe accommodaties. Het nieuwe activiteitencentrum wordt gebouwd door de woningcorporatie Brabant Wonen en begin 2009 opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):