maandag, 5. maart 2007 - 17:04

Nieuw leven voor treinverbinding Groesbeek-Kleef

De gemeente Groesbeek wil de spoorlijn Groesbeek-Kleef opnieuw leven in blazen en gebruiken voor toeristische doeleinden. De gemeente wil de lijn gebruiken voor fietslorry’s met een capaciteit van twee tot tien personen. Hierdoor ontstaat er een bijzondere toeristische attractie en komt er opnieuw een verbinding tussen de Nijmeegse stuwwal en het grensgebied met Duitsland. Om het veelbelovende project mogelijk te maken, ondersteunt Provincie Gelderland het project met 230.000 euro.

Gedeputeerde René Van Diessen is enthousiast over het project: �Met de treinverbinding komt een uniek project tot stand. Het project heeft in meerdere opzichten een meerwaarde voor de regio. Als toeristische attractie is het erg bijzonder. Daarnaast is het project is een prachtig voorbeeld van een goede samenwerking tussen tal van partners in Nederland en Duitsland. Tevens verbindt de lijn een aantal belangrijke cultuur toeristische en cultuurhistorische steden en objecten met elkaar. En de lorrie is een milieuvriendelijke en gezonde manier van vervoer.�

Het project zorgt voor een verbinding tussen belangrijke attracties in de regio. Zoals Groesbeek met het nationaal Bevrijdingsmuseum en in de nabijheid het Afrika-museum en het Museumpark Oriëntalis (Bijbels openlucht museum), en Duitsland met de Historische Kern Kranenburg/Kleef, de dierentuin, het museum Kurhaus, Kasteel Gnadenthal, historische tuinen en het natuurreservaat Kranenburger Bruch.
Provincie:
Tag(s):