dinsdag, 30. oktober 2007 - 13:30

Nieuw onderzoek Schipholbrand

Schiphol

Het gerechtshof in Amsterdam is er dinsdag 30 oktober onder voorwaarden mee akkoord gegaan dat er een nieuw onderzoek naar de oorzaak van de Schipholbrand komt. Dit heeft een woordvoerder van het Gerechtshof in Amsterdam dinsdagmiddag bevestigd.

Dinsdagochtend tijdens een regiezitting heeft de advocaat van de veroordeelde 25-jarige Libiër een verzoek om een nieuw onderzoek ingediend bij het Hof. De Libiër die werd veroordeeld voor opzettelijke brandstichting wordt in afwachting van dit onderzoek in verband met persoonlijke omstandigheden onder bijzondere voorwaarden vrijgelaten. De Libiër mag Nederland niet verlaten en is verplicht bij alle nog te houden zittingen aanwezig te zijn.

De advocaat verwijt de politie dat ze tijdens het eerdere onderzoek waren bevooroordeeld en verwacht dat het nieuwe onderzoek duidelijk maakt dat er van opzet geen sprake is geweest. De raadskamer wil zich wel eerst nader laten informeren over de deskundigheid van degene die door de verdediging is voorgedragen. Op 22 november 2007 wordt de zitting vervolgd.
Provincie:
Tag(s):