zaterdag, 24. februari 2007 - 11:04

Nieuw ontwerp poppodium Metropool gereed

Hengelo

Een helder, functioneel gebouw dat zich presenteert als een industriehal. Dat is het karakter van het nieuwe pand van pop- en cultuurpodium Metropool, dat zal verrijzen achter het station, pal naast het toekomstige WTC. In maart 2009 moet het klaar zijn.

De ontwerpers Jan Benthem en Marleen van Driel van Benthem Crouwel Architekten uit Amsterdam hebben het definitieve ontwerp van het pop- en cultuurpodium Metropool gepresenteerd. Opvallende kenmerken zijn de glazen pui, de gebogen, stalen dak- en zijgevelconstructie en de schuin aflopende vorm. Het gebouw zal bestaan uit een grote zaal, een kleine zaal, een grand café, oefenruimtes met opnamestudio en kantoren. Door de grote transparante pui krijgt het gebouw een open relatie met de stad.

Pop- en cultuurpodium Metropool is een van de speerpunten in het grootschalige herinrichtingsplan Hart van Zuid. Het komt te staan op de kop van de nieuwe verkeersader Laan Hart van Zuid, pal naast het toekomstige WTC-gebouw, en zal door de transparante voorgevel een natuurlijke eenheid vormen met het ronde plein dat te zijner tijd zal worden aangelegd als uitloop van de nieuwe stationstunnel. De bouw van deze tunnel zal gelijktijdig met die van Metropool plaatsvinden.

Een van de uitgangspunten voor het ontwerp was dat de beide zalen los van elkaar geprogrammeerd moeten kunnen worden. Daartoe worden ze uitgevoerd in geluiddempend beton en komen er geluidsbuffers tussen de zalen. Om de geluidsoverlast naar buiten te beperken worden gevels en dak dubbellaags geconstrueerd.
Provincie:
Tag(s):