donderdag, 19. april 2007 - 11:48

Nieuw speelterrein bij de Lange Streek met knikkers gekozen

Surhuisterveen

De bouwwerkzaamheden in de wijk Lange Streek - Hurdrider in Surhuisterveen zijn afgerond. Nu wordt gestart met de aanleg van het speelterrein. Ter gelegenheid hiervan werd op 4 april jl. in Kolkzicht te Surhuisterveen een bewonersmiddag georganiseerd. Onder toeziend oog van wethouder Pieter van der Veen en vele kinderen en ouders kregen drie leveranciers de gelegenheid hun speeltuinplannen te presenteren.

Het werd een ontdekkingstocht voor iedereen. Diverse speeltoestellen passeerden de revue. Naast de bekende wipkippen, glijbanen, wip-wappen en schommels waren er speeltoestellen met fantasienamen als de Galaxy, Coumersault en Supernova. Alles werd kritisch bekeken.

Na de 3D presentatie konden de aanwezigen met grote knikkers stemmen. Ieder kind mocht twee knikkers inzetten en de ouders ieder één knikker. Firma Kompan kreeg de meeste knikkers en mag het speelterrein aanleggen. De modern ogende speeltoestellen worden nog voor de zomervakantie geplaatst. Omdat er nu nog niet gespeeld kan worden op het nieuwe terrein heeft de gemeente Achtkarspelen alle aanwezige kinderen voorzien van een zakje knikkers.

Bij de realisatie van het Speelruimteplan heeft de gemeente al veel speelterreinen laten aanleggen op basis van eigen ontwerpen en ideeën van burgers. In het kader van burger-participatie is bij de inrichting van het nieuwe speelterrein aan de Langestreek te Surhuisterveen gekozen voor het uitzoeken van speeltoestellen samen met de kinderen. Hiervoor waren drie leveranciers gevraagd vrijblijvende ontwerpen te maken voor het toekomstige speelterrein.
Provincie:
Tag(s):