donderdag, 15. februari 2007 - 20:10

Nieuw systeem voor uitgifte bouwkavels

Eindhoven

De gemeente hanteert bij de uitgifte voor individuele vrije-sectorkavels in Waterrijk (Meerhoven) voor het eerst een nieuw systeem. Hiervoor is gekozen omdat er steeds minder kavels beschikbaar zijn en de wachtlijst nauwelijks doorstroomt. Voortaan wordt de volgorde van kavelkeuze bepaald via loting.

In het oude systeem schreven belangstellenden in voor heel Eindhoven en kozen gegadigden op volgorde van inschrijving. Vanaf nu geldt een inschrijving per uitgifte van beschikbare kavels. De volgorde van kavelkeuze wordt bepaald door middel van loting door een notaris.

Vervolgens kunnen de gegadigden, in volgorde van inschrijving, een kavel kiezen. Nadat alle beschikbare kavels zijn uitgegeven, vervallen de overige inschrijvingen. Om in aanmerking te komen voor een kavel in een andere uitgifte moet opnieuw worden ingeschreven en inschrijfgeld worden betaald.

Zo krijgt iedereen die zich inschrijft, een gelijke kans om voor een kavelkeuze in aanmerking te komen. De individuele vrije-sectorkavels in Waterrijk worden als eerste volgens dit systeem uitgegeven.
Provincie:
Tag(s):