woensdag, 7. maart 2007 - 18:03

Nieuwe aanhoudingen schietpartij Enschede

Enschede

De politie Twente heeft opnieuw twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij van zondagochtend 4 maart. Bij de schietpartij kwam een 44-jarige vrouw uit Enschede om het leven. De twee mannen, beide 18 jaar en afkomstig uit Enschede, zijn in de loop van dinsdagavond en woensdagmorgen aangehouden, zo meldt de politie. Naar hun betrokkenheid zal verder onderzoek worden gedaan.

Vandaag is de 29-jarige verdachte, die zondagmorgen werd aangehouden, voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die heeft de inbewaringstelling met 14 dagen verlengd. Van de andere drie verdachten die ook zondag in de loop van de dag zijn aangehouden, heeft de rechter-commissaris de inverzekeringstelling met drie dagen verlengd.

Bij de schietpartij op de Brammelerstraat in Enschede zondagochtend rond 05.15 uur werd een Enschedese vrouw dodelijk getroffen en raakten vier andere personen gewond. Onduidelijk is nog wat er zich heeft afgespeeld tussen de groep en de 29-jarige verdachte. De 29-jarige verdachte bleek een TBS’er te zijn die buiten de instelling woonde om zich voor te bereiden op een terugkeer in de samenleving.

Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):