dinsdag, 24. april 2007 - 17:57

Nieuwe bedrijvigheid 'paarden vervangen varkens'

Tilburg

Binnenkort opent Deurne PaardenWereld waar alles op het gebied van hippische recreatie, opleiding, bedrijvigheid en kennis gecombineerd wordt. Het beoogde centrum in De Peel herbergt onder meer een themapark, een kenniscentrum en een bedrijvenpark. Verder draagt Deurne PaardenWereld actief bij aan natuurontwikkeling in de regio.

Stichting Agro & Co, de ontwikkelorganisatie voor groen, duurzaam en agro-Brabant, heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor de realisering van Deurne PaardenWereld. Agro & Co is sinds zijn oprichting in 2004 nauw betrokken geweest bij Deurne PaardenWereld. De behoefte aan het project was duidelijk; na de varkenscrises in de jaren '90 zochten overheid en bedrijfsleven naar andere vormen van bedrijvigheid in Oost-Brabant.

Het nieuwe paardencentrum werkt nauw samen met de Nederlandse Hippische Beroepsopleiding, die al ruim 30 jaar in Deurne is gehuisvest. Er komt een paardenkliniek en een educatief centrum. Door de combinatie met gespecialiseerde bedrijven (ruitersportzaken, centra voor trailers en menwagens) en horeca komt in Deurne PaardenWereld zowel de recreatieve als professionele paardenliefhebber aan zijn trekken.
Provincie:
Tag(s):