maandag, 2. april 2007 - 15:33

Nieuwe elektriciteitsleverancier voor gemeente Haarlemmermeer

Haarlemmermeer

Wethouder Tuning van de gemeente Haarlemmermeer heeft een contract getekend met een nieuwe elektriciteitsleverancier. De nieuwe leverancier is Elektrabel.

Met deze gunning heeft de gemeente de enorme prijsstijgingen van de afgelopen jaren van elektriciteit weten te beperken. Ten opzichte van de nu geldende marktprijzen bespaart Haarlemmermeer bijna 220.000 euro per jaar.

Net zoals voorgaande jaren koopt de gemeente ook dit jaar weer honderd procent duurzame elektriciteit in. Dit houdt in dat de gemeente voor al haar elektriciteit, dit zijn bijna achthonderd aansluitingen (onder andere het raadhuis, de pompen en gemalen, de verkeersregelinstallaties en de brandweerkazerne), groencertificaten heeft gekocht.

De afgelopen jaren had de gemeente een overeenkomst voor de levering van elektriciteit, maar eind 2006 liep die af. Omdat het een contract van rond 750.000 euro per jaar betrof, was de gemeente verplicht er een Europese aanbesteding van te maken. Halverwege vorig jaar startte het traject daarvoor in samenwerking met de overige Amstelland-Meerlandengemeenten (Uithoorn, Aalsmeer, Ouder-Amstel, Amstelveen en Diemen).
Provincie:
Tag(s):