zaterdag, 5. mei 2007 - 17:55

Nieuwe fundering voor schaapskooi

Heinkenszand

In het kader van project "Afdekken voormalige stortlocaties in Zeeland" wordt momenteel in de gemeente Borsele de locatie Nieuwe Kamersedijk (Heinkenszand) aangepakt. Midden op het stort staat de schaapskooi van Stichting De Zeeuwse Schaapskudde, die verzakt is ten gevolge van het inklinken van het onderliggende stortmateriaal.

De uitvoering is reeds gestart. De werkzaamheden zullen voor de zomervakantie gereed zijn.

In overleg met de betrokken partijen, Natuurmonumenten (beheerder locatie), gemeente Borsele, Stichting De Zeeuwse Schaapskudde, Zeeuwgrond/KWS, Goetheer & Huissoon en de Provincie Zeeland, is tot de volgende technische en betaalbare oplossingen gekomen:

- er wordt ongeveer 3.000 m3 grond worden aangevoerd om de afdekking compleet te maken

- de schaapskooi krijgt een betere fundatie

- een groot deel van de huidige fundatie van de schaapskooi zal worden verwijderd, maar er blijven meerdere stukken fundatie in stand om hierop de kooi op te krikken

- in en om de schaapskooi wordt een verharde laag aangebracht

- een aan te leggen goot met straatkolken gaat zorgen voor een betere af-watering

- de stichting Zeeuwse Schaapskudde laat de weg en het parkeerterrein verbeteren

- vrijkomende betonblokken worden verwerkt in een soort begroeide muur die een afscheiding gaat vormen met het bezoekerscentrum.

De totale kosten voor dit project bedragen circa € 75.000,00. De stichting Zeeuwse Schaapskudde betaalt hiervan € 25.000,00. Provincie Zeeland de rest.
Provincie:
Tag(s):