vrijdag, 8. juni 2007 - 11:06

Nieuwe Kinderboerderij wordt 20 juni geopend

Beverwijk

Wethouder Maarten Dijkshoorn opent op woensdag 20 juni de nieuwe kinderboerderij in Beverwijk. Naast de kinderboerderij is er een Natuur en Milieu educatiecentrum bij het complex in het Park Vondelkwartier aan de Westerhoutweg 18. Na de officiële opening voor genodigden kan vanaf 14.00 iedereen de kinderboerderij bezichtigen.

Om 14.00 uur starten de kinderactiviteiten. Tot 16.00 uur kunnen de kinderen aan allerlei opdrachten meedoen. Voor de kinderactiviteiten staat het thema ‘zintuigen’ centraal. Ook is Dirk Scheele uitgenodigd om met vrolijke muziek het feest op te luisteren. Met een spannend indianenverhaal eindigt het feest rond 16.00 uur. Voor de volwassenen worden twee excursies van drie kwartier gegeven door een rondleiding in het gebied.

De nieuwe kinderboerderij
De fonkelnieuwe kinderboerderij bestaat uit zeven verschillende gebouwen, waaronder een hoofdgebouw (kantoor, personeelsverblijf, groepsruimte), een stal met mestplaat en gierput, een knaagdierenverblijf, drie pluimveehokken, een watervogelverblijf met vijver en een schuilruimte voor geiten of andere dieren op de grote dierenweide.

De kinderboerderij krijgt vanaf de openbare toegangsweg twee ingangen, één voor de bezoekers en één voor de leveranciers/beheerders. De gebouwen, de aaiweide en het speelterreintje zijn bereikbaar vanaf een centraal plein met dakplatanen.
Provincie:
Tag(s):