dinsdag, 29. mei 2007 - 20:13

Nieuwe leden Raad van Toezicht Martini Ziekenhuis

Groningen

A. Postema, J.W. Remkes en T. M. Slagter-Roukema zijn de nieuwe leden van de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis. Drs. A. Postema is vice-voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht. Daarvoor was hij vice-president van Capgemini. De heer Remkes was tot voor kort minister van Binnenlandse Zaken en is in het dagelijks leven lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Mevrouw Slagter-Roukema is huisarts in Zuidhorn. Zij was in de afgelopen jaren onder andere voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging en is op dit moment lid van de Eerste Kamer voor de Socialistische Partij.

De Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis bestaat uit zes tot acht personen. De leden zijn voor twee termijnen van vier jaar benoembaar.
De heer Postema voorziet in de vervulling van een bestaande vacature, de beide andere nieuwe leden komen in de plaats van prof.dr. P.A. de Graeff en drs. A.M. Bootsma - de Langen die per 1 juni regulier aftreden in lijn met de zorgbrede governancecode.

Na de toetreding van de nieuwe leden bestaat de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis uit de volgende leden:
Drs. E.P.L. Albersnagel-Thijssen, prof.mr.dr.E.M. Kneppers-Heijnert, drs. G.H. Koolman RA, drs. A. Postema, J.W. Remkes, drs. T. M. Slagter-Roukema en prof.dr. R. Veldhuis. Op dit moment neemt vice-voorzitter G.H. Koolman de voorzittersfunctie waar. Hij zal die functie op 1 juni overdragen aan de heer Remkes.
Provincie:
Tag(s):