donderdag, 18. januari 2007 - 10:52

Nieuwe speeltoestellen in Gorecht-West

Hoogezand-Sappemeer

In Gorecht-West zullen op diverse plaatsen bestaande speelplekken worden opgeknapt, er zullen speelplaatsen worden ontruimd en er zullen nieuwe speelplaatsen worden ingericht. De speelvoorzieningen langs de looproute in de Groen van Prinstererstraat en de Goeman Borgesiusstraat liggen er slecht bij en door de verspreide ligging van de toestellen bieden deze ook geen speluitdaging aan kinderen. Daarom zullen deze speelplekken worden opgeruimd.

Voor de op te heffen plaatsen komen twee nieuwe speelplaatsen: een naast de garages aan de Dreeslaan en een naast de garages bij de Van Houtenlaan. Op het grasveld naast Groen van Prinstererstraat 66 (bij de garages aan de Dreeslaan), komt een nieuw fitnesstoestel 'Push en Pull' en een nieuwe wiebelloop. Naast Van Houtenlaan 18 (eveneens bij de garages), wordt een uitdagende klimcombinatie geplaatst en een balanceertoestel. Het voetpad tegenover Goeman Borgesiusstraat 47 en de Van Houtenlaan komt te vervallen.

Op de huidige speelplek langs de looproute bij de Groen van Prinstererlaan 59 wordt de veerwip vervangen door een nieuwe eigentijdse drie-persoonswip. De draaitol wordt opgeknapt en er komt nieuw rivierzand. De speelplek langs de looproute bij Goeman Borgesiusstraat 82 krijgt een nieuwe glijbaan. En ook hier wordt het zand ververst. Met uitzondering van de wiebelloop en het balanceertoestel worden alle toestellen (om veiligheidsredenen) geplaatst in vakken gevuld met rivierzand.

Deze maand wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Afhankelijk van de weersomstandigheden is het de bedoeling dat alle plekken eind februari door uw kinderen worden gebruikt.

Vanzelfsprekend zijn en blijven de speelplaatsen verboden voor honden.
Provincie:
Tag(s):