dinsdag, 11. december 2007 - 20:22

Nieuwe straten krijgen bestaande namen

Breda

Het college van burgemeester en wethouders heeft twee nieuwe straten die aansluiten op bestaande straten de namen van de reeds bestaande straten gegeven. Het gaat om verlengingen van de Vondelstraat bij het Graaf Hendrik III-plein en van de Beukenlaan bij kunstacademie St. Joost.

Tussen de P.C. Hooftstraat en het Graaf Hendrik III-plein wordt in het verlengde van de Vondelstraat een nieuwe woonstraat gemaakt. Deze ligt in een buurt met straten die grotendeels genoemd zijn naar dichters en schrijvers uit de Gouden Eeuw. Behalve om de P.C. Hooftstraat gaat het ook om de Brederostraat en Vondelstraat. Omdat de nieuwe straat in het verlengde van de Vondelstraat ligt, heeft het college besloten de bestaande straatnaam ook geldig te verklaren voor het nieuwe straatgedeelte.

Bij de aanleg van het nieuwe sportterrein van JEKA nabij kunstacademie St. Joost is het verloop van de Beukenlaan aangepast. Deze laan sluit niet meer tegenover de Valkenierslaan aan op de Loevesteinstraat, maar komt via een haakse omleiding recht tegenover de Mathenessestraat uit op de Loevesteinstraat.

De te verwachten toename van het verkeer naar en van JEKA en St. Joost in combinatie met de zeer korte afstand tussen de oude aansluiting op de Loevesteinstraat en de oprit naar de Zuidelijke rondweg hebben deze maatregel noodzakelijk gemaakt.

Omdat dit nieuwe laangedeelte een logische verlenging is van de oude Beukenlaan, heeft het college besloten dit dezelfde naam gegeven als de bestaande laan.
Provincie:
Tag(s):