maandag, 8. januari 2007 - 12:18

Nieuwe weblogs op www.middelburg.nl

Middelburg

Vanaf maandag 8 januari 2007 zijn de nieuwe weblogs van raadsleden te bekijken op www.middelburg.nl.De fractieweblogs zijn vervangen door weblogs die op individuele titel en op eigen initiatief worden bijgehouden. Er zijn voor de deelnemende raadsleden twee voorwaarden aan verbonden, namelijk wekelijks berichten plaatsen en reageren op reacties van burgers.

Houden raadsleden zich niet aan deze voorwaarden dan verdwijnt hun weblog van de website. Hiermee hoopt de raad op meer interactieve communicatie met de burger.

Op dit moment zijn zeven raadsleden actief met hun weblog op www.middelburg.nl, verdeeld over zes verschillende partijen:

Saskia Szarafinski (PvdA), Wim Steketee(Middelburg Transparant), Menno Visser (SP), Adrie van ‘t Westeinde (GroenLinks), Piet Kraan (PPM), Jan Zwemer (CDA) en Joke van Nieuwenhuizen (GroenLinks)

De raadsleden houden de weblogs op eigen titel bij. De gemeente Middelburg heeft geen zeggenschap over de inhoud van de weblogs.

Sinds april 2004 zijn de weblogs van verschillende partijen op de gemeentelijke website te bekijken. Middelburg was hiermee de eerste Zeeuwse gemeente die weblogs van raadsleden op haar gemeentesite plaatste. De raad heeft die verouderde weblogs van de gemeentelijke website afgehaald, omdat er sinds de gemeenteraadsverkiezingen nauwelijks gebruik van werd gemaakt. De raad vindt dat het in de lucht houden van weblogs pas zin heeft als raadsleden en burgers er ook daadwerkelijk gebruik van maken.

De raad hoopt dat burgers meer reageren op de nieuwe weblogs door meer prikkeling met pakkende koppen en actuele bijdragen van de raadsleden.
Provincie:
Tag(s):