vrijdag, 2. november 2007 - 7:14

Nieuwendijker naar Worldskills Japan

Nieuwendijk

De 21-jarige Henk van Breugel uit Nieuwendijk maakt deel uit van het Nederlands team dat in Shizuoka (Japan) zal meedoen aan de Wordskills Competitie 2007. Hij strijdt voor de beste plaats in de wedstrijd lassen. Voordat hij woensdag 7 november op het vliegtuig stapt, zal burgemeester Hellegers hem eerst ontvangen op het gemeentehuis om hem veel succes te wensen in de competitie.

Tijdens de WorldSkills Competitie, van 14 t/m 21 november a.s., zullen 800 getalenteerde deelnemers tot 23 jaar uit 46 landen hun opwachting maken, waaronder 26 Nederlanders. Zij proberen allemaal om als beste in hun vakgebied een plaats op het erepodium te bemachtigen. Er gelden strenge internationale vakregels en de prestaties worden beoordeeld door experts uit het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Belangrijke doelstelling van het evenement is de promotie van vakmanschap en beroepsonderwijs.

Henk van Breugel doet laswerkzaamheden bij Mercon in Gorinchem. Net als de andere Nederlandse delegatieleden is hij het afgelopen jaar geselecteerd als beste vakman in zijn beroep. Onder de overige disciplines bevinden zich: metselen, websdesign, verpleegkunde, autoschadeherstel, bloembinden en vele andere. De prestaties van de Nederlandse delegatie zijn te volgen via Ik ga naar Japan.
Provincie:
Tag(s):