dinsdag, 16. januari 2007 - 8:32

Nijmegen koopt fabrieksterrein Latenstein

Nijmegen

De gemeente Nijmegen koopt het fabrieksterrein van tarwezetmeelfabrikant Latenstein. Burgemeester en wethouders hebben daartoe besloten nadat moederbedrijf AVEBE had aangekondigd de onderneming in Nijmegen af te stoten. De grondtransactie met de gemeente biedt de werknemers van Latenstein een basis voor een sociaal plan.

Latenstein is gevestigd op een perceel van ongeveer twee hectare aan de Waalbanddijk in Nijmegen-West. De activiteiten van het bedrijf passen niet meer binnen de strategie van aardappelzetmeelcoöperatie AVEBE.

Omdat de gemeente plannen heeft om in de komende vijftien jaar het industriegebied aan de Waal om te vormen tot de woon-werkwijk Waalfront, was de gemeente dan ook geïnteresseerd in de verwerving van het terrein en de gebouwen van Latenstein.

De mogelijkheid tot verkoop van de bedrijfsactiviteiten van Latenstein aan geïnteresseerde bedrijven is vorig jaar uitvoerig onderzocht. De gemeente heeft dat proces waar mogelijk gefaciliteerd.

Omdat er echter geen kopers voor de activiteiten van Latenstein konden worden gevonden, heeft AVEBE besloten de fabriek met ingang van augustus 2007 te sluiten. Het gaat om 79 werknemers.

De koopovereenkomst met de gemeente biedt de werknemers van Latenstein een basis voor afspraken over de afvloeiing van het personeel. Deze afspraken worden in nauwe samenwerking met de medezeggenschap uitgewerkt.

Het terrein en de opstallen van Latenstein blijven tot 2010 beschikbaar voor verhuur. De mogelijk nieuwe activiteiten moeten uiteraard wel binnen het huidige bestemmingsplan passen. Daarna zet de gemeente het terrein in om de plannen voor het Waalfront te verwezenlijken.
Provincie:
Tag(s):