vrijdag, 2. februari 2007 - 11:04

NL Architects op één bij inwoners en vakjury

Groningen

Met ruim een kwart (25,1 %) van het totale aantal te behalen punten heeft NL Architects/Bureau Bouwkunde de publieksenquête voor het ontwerp van het Groninger Forum gewonnen. Bij alle groepen die via internet hebben gestemd – inwoners van Groningen, mensen van buiten de stad en scholieren van het voortgezet onderwijs – was het ontwerp van NL Architects favoriet. Erick van Egeraat Associated Architects eindigde in alle klassementen als zeer verdienstelijke tweede. Het ontwerp van Neutelings-Riedijk architecten eindigde bij elke groep op de derde plaats behalve bij de jongeren. Deze groep koos het ontwerp van UN Studio als derde.

Het college van burgemeester en wethouders heeft zeven architecten gevraagd een ontwerp te maken voor het nieuwe Groninger Forum, het gebouw dat achter de nieuwe Oostwand van de Grote Markt komt op de plaats waar nu nog de parkeergarage staat.

Maar liefst 21.565 mensen hebben tussen 19 januari en 1 februari 2007 hun favoriete top drie aangegeven op een speciale website. De tentoonstelling in de Martinikerk, waar alle ontwerpen gedurende twee weken dagelijks te bezichtigen waren, trok 31.825 bezoekers. Beide uitslagen worden door het college van burgemeester en wethouders binnenkort verwerkt tot een voorstel aan de gemeenteraad. In de raadsvergadering van maart komt het voorstel aan de orde.
Provincie:
Tag(s):