zondag, 4. maart 2007 - 11:05

Nog drie aanhoudingen voor dodelijke schietpartij

Enschede

De 29-jarige Enschedeër, die zondagmorgen 4 maart is aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht mogelijk betrokken te zijn geweest bij een schietpartij, is een TBS’er. In het kader van zijn verpleging genoot hij de nodige bewegingsvrijheid, hij woonde extramuraal. Het gaat dus niet om een ontsnapte TBS’er. Dit heeft de politie zondagmiddag bekendgemaakt.

Zondag 4 maart omstreeks 5.15 uur kreeg de politie een melding van een schietpartij aan de Brammelerstraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat er door een man op meerdere mensen was geschoten. Daardoor raakten meerdere personen gewond. Een 44-jarige Enschedese raakte bij de schietpartij zodanig gewond dat zij ter plaatse aan haar verwondingen overleed.

De verdachte van de schietpartij is vanochtend omstreeks 10.30 uur aangehouden. Het gaat om een 29-jarige Enschedeër. De aanleiding voor de schietpartij is op dit moment nog niet bekend. De politie heeft een team samengesteld dat de zaak onderzoekt.

In de loop van en aan het begin van de avond van zondag de 4e maart zijn nog drie personen aangehouden waarvan de mogelijke betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij moet worden onderzocht.

Alle drie zijn in opdracht van het openbaar ministerie aangehouden nadat ze in eerste instantie voor het afleggen van een getuigenverklaring aan het politiebureau waren. Het gaat hierbij om drie Enschedeers van 17, 18 en 18 jaar. Zij zijn, net als de reeds aangehouden 29-jarige Enschedeër, allemaal voor verder onderzoek door justitie in verzekering zijn gesteld.

De politie roept getuigen die iets gezien hebben op zich te melden bij de politie in Enschede of via meld misdaad anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):