maandag, 19. maart 2007 - 10:38

Nog een keer lammetjeskijken in Ruinen

Ruinen

Een artikel in de ANWB `Kampioen` van maart over `Lente in Drenthe` is aanleiding voor de schaapskudde Ruinen om zondag 25 maart a.s. een tweede lammetjesdag, het zogenaamde `kraomschudden` te houden.

Naar verwachting zullen duizenden belangstellenden op deze dag uit het gehele land een bezoek aan de schaapskudde brengen om de blijdschap van de geboorte van de lammeren met de herders te delen.

Dit romantische gebeuren vindt plaats in de monumentale kooi aan de rand van “de grote stille heide� in de Benderse in het Nationaal Park `Dwingelderveld` in Ruinen.

Herder Paul Mos verwacht dat er dan zeker zo´n 250 lentebodes het levenslicht hebben aanschouwd. De afgelopen weken werden op sommige dagen soms meer dan 20 lammeren geboren.

De herders Paul, Wessel, Roelof en Herman tonen a.s. zondag met trots hun jonggeborenen aan jong en oud. De kinderen zijn welkom in de kooi om vertederd een lammetje op hun arm te nemen en te aaien, terwijl de ouders van hun kroost met de lammetjes prachtige foto’s mogen maken.

Ook nu delen in klederdracht gestoken dames van `Promotie Ruinen` als vanouds weer "beschuit met muisjes" aan de bezoekers uit. De kinderen krijgen kleurplaten, waarmee ze een prijs kunnen winnen. ´s Middag om twee uur en half vier verzorgd het mannen-koor `Basalt`een optreden bij de kooi.

De schaapskudde van Ruinen is gelegen aan de Benderse 38 in Ruinen, op ca. 2 km. ten noorden van het dorp Ruinen. Bezoekers kunnen vanaf de Brink in Ruinen de bewegwijzering volgen. Het bezoek aan de kooi is geheel kosteloos.
Provincie:
Tag(s):