vrijdag, 14. december 2007 - 8:23

Nog een nachtje zonder stroom

Hurwenen

Het is nog onduidelijk wanneer de stroomstoring in de Bommeler- en Tielerwaard provisorisch kan worden hersteld. Inwoners van het gebied moeten er van uitgaan dat de werkzaamheden ook de komende nacht nog kunnen voortduren.

De inwoners wordt desondanks dringend geadviseerd om alle stekkers van elektrische apparaten uit het stopcontact te halen.

Technici van ContiNuon werken met hulp van de genie van het leger en vele anderen hard aan dit herstel. Inwoners en bedrijven worden vooraf via de rampenzender en andere media geïnformeerd wanneer het gebied weer van stroom voorzien wordt.

De politie blijft net als de afgelopen nacht om extra toezicht in het gebied te verzorgen.

Circa 30 mensen hebben de afgelopen nacht gebruik gemaakt van nachtopvang in Maasdriel en Lingewaal. Vrijdag zijn in diverse kerkdorpen extra ontmoetingscentra ingericht.

De gemeentehuizen in de getroffen gemeenten blijven eveneens geopend.

Mensen wordt geadviseerd zo veel mogelijk met meer personenin een relatief kleine ruimte te verblijven en meerdere lagen kleding over elkaar aan te trekken, om niet te veel af te koelen. Ook het gebruik van warme maaltijden en dranken wordt aangeraden.

Particulieren en bedrijven kunnen eventuele schade, vooruitlopend op een regeling, bij de gemeente laten registreren. Over de mogelike afhandeling vindt overleg plaats tussen het Ministerie van Defensie en - onder andere -de netbeheerder Continuon.

Er is geen scheepvaartverkeer op de Waal mogelijk. Voor de scheepvaart is een omleidingsroute ingesteld via Lek en Nederrijn.

De marechaussee doet in opdracht van het openbaar ministerie onderzoek naar de oorzaak van het incident met de helicopter.
Provincie:
Tag(s):