maandag, 19. maart 2007 - 15:47

Noodmaatregel voor overlast grondwater in Ugchelen

Ugchelen

Door de uitzonderlijke regenval van de afgelopen periode hebben delen van Ugchelen tijdelijk overlast van grondwater. In woningen in de omgeving van de Kruisvoorde staat het water hoog in de kruipruimten en zijn bij enkele huizen terrassen onder water gelopen. De betrokken bewoners hebben al zelf maatregelen getroffen om de overlast in te dammen.

De gemeente heeft hen de helpende hand toegestoken door ter hoogte van basisschool de Bouwhof een tijdelijke pomp te slaan. Daarmee wordt het overtollige water afgevoerd en blijft de schade zoveel mogelijk beperkt.

De wateroverlast wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van kleischotten in de bodem. Daardoor kan het grondwater in dit relatief hoge deel van Apeldoorn slecht wegstromen. Nu er een droge periode is aangebroken en het groeiseizoen gaat beginnen, zal het grondwater naar verwachting binnen enkele weken tot het normale peil dalen.

De gemeente gaat met betrokken partijen bekijken of een structurele oplossing voor het probleem tot de mogelijkheden behoort.
Provincie:
Tag(s):