donderdag, 15. maart 2007 - 21:16

Nooit pincode doorgeven!

Assen

Met enige regelmaat komen bij de politie meldingen binnen van een inbraak of insluiping in een woning, waarbij de bankpas gestolen is. Vaak wordt dan, voordat de diefstal is ontdekt, telefonisch contact gezocht met het slachtoffer. Met een smoes wordt deze dan bewogen tot het noemen van de pincode, en vervolgens wordt de rekening leeggehaald.

Ondanks de vele waarschuwingen die onder andere door de politie worden gegeven, blijken regelmatig mensen hun pincode te geven. De politie waarschuwt om nooit, en aan niemand, telefonisch de pincode door te geven. Ook niet aan de man of vrouw die zich uitgeeft als medewerker van de bank. Er is geen enkele bank die op deze manier te werk gaat. Als er telefonisch om de pincode wordt gevraagd, is het altijd met kwade bedoelingen.

Deze week overkwam een 76-jarige vrouw uit Annen iets dergelijks. Ze zwichtte voor de gladde praatjes van de stem aan de andere kant van de telefoon, en even later was er bedrag van enkele honderden euro’s van haar rekening gehaald.
Provincie:
Tag(s):