dinsdag, 4. december 2007 - 20:44

Noordelijke provincies willen fietsgebruik stimuleren

Assen

Onder het motto ‘Uw goede voornemen voor 2008: op de fiets naar het werk’ voeren de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân campagne om fietsen naar het werk te stimuleren. De provincies willen duidelijk maken dat de fiets een slim, goedkoop, tijdbesparend en verantwoord middel is om in beweging te komen en aan de conditie te werken. Aangezien december dé tijd is om goede voornemens voor het komende jaar te bedenken, geven de provincies alvast een goede tip voor een gezond en sportief 2008.

Nog meer mensen kunnen beslissen om de auto eens te laten staan en op de fiets naar het werk te gaan en daarvan de voordelen te ervaren. Wie dat liever in teamverband met collega’s doet, kan in april 2008 meedoen aan Fiets het verschil. Vanaf maandag 21 april tot en met vrijdag 6 juni gaan minimaal negen noordelijke organisaties met elkaar de strijd aan om de meeste fietskilometers. Daarnaast proberen zij per gefietste kilometer zoveel mogelijk sponsorgeld te verzamelen voor een goed doel naar keuze. Per provincie kunnen de eerste drie deelnemers kosteloos deelnemen.

Afgelopen voorjaar deden De Friesland Zorgverzekeraar, Regiopolitie Fryslân en Provincie Fryslân mee aan de pilot. Gezamenlijk fietsten zij in één maand ruim 34.000 kilometer, bijna de wereld rond! Dit enorme aantal kilometers leverde een sponsoropbrengst op van ruim 6.500 euro voor onder meer het Reumafonds, het Diabetes Fonds en KWF Kankerbestrijding. Gezien het succes van deze pilot krijgt de actie in het voorjaar van 2008 een vervolg in alle drie noordelijke provincies.

De drie noordelijke provincies zijn op zoek naar organisaties (met meer dan 50 werknemers) die mee willen doen aan Fiets het verschil vanaf 21 april 2008. Aanmelden kan tot 15 februari 2008. Meer informatie over de actie is te vinden op www.fietshetverschil.nl.
Provincie:
Tag(s):