zondag, 13. mei 2007 - 16:54

Noordoostpolder gaat samenwerken in digitale dienstverlening

Emmeloord

Burgemeester en Wethouders van gemeente Noordoostpolder hebben ingestemd met deelname van de gemeente aan het landelijk samenwerkingsverband Dimpact. Dimpact is een vereniging van gemeenten en marktpartijen die een totaaloplossing biedt op het gebied van digitale dienstverlening. De belangrijkste toegevoegde waarde van Dimpact is dat de gemeente niet zelf het wiel gaat uitvinden, maar kiest voor samenwerking. Deelname aan Dimpact betekent uitbreiding van de digitale dienstverlening. Producten en diensten van de gemeente komen daardoor gemakkelijker en sneller beschikbaar voor inwoners.

Elektronische dienstverlening past binnen het project Andere Overheid. Speerpunten in dit project zijn betere dienstverlening, minder bureaucratie en een slagvaardige organisatie. Alle werkzaamheden zijn er op gericht de dienstverlening aan inwoners te verbeteren.

In 2006 zijn college en gemeenteraad akkoord gegaan met de uitgangspunten voor digitale dienstverlening aan inwoners. Toetreding tot Dimpact zorgt er voor dat de gemeente snel een aantal producten volledig digitaal kan aanbieden via internet. Bij Dimpact zijn op dit moment de gemeenten Enschede, Zwolle, Heusden, Hellendoorn, Oldenzaal en Emmen aangesloten. Deelname aan Dimpact leidt tot kostenvoordeel, omdat Noordoostpolder nu niet zelfstandig digitale producten hoeft te ontwikkelen. Het voordeel voor inwoners is dat er oplossingen worden gebruikt, die in andere gemeenten hun waarde al hebben bewezen. Ook de herkenbaarheid van het aanbod van elektronische diensten bij verschillende gemeenten wordt groter door samenwerking.
Provincie:
Tag(s):