maandag, 4. juni 2007 - 16:44

Nostalgisch Circus Zanzara, waarin klein groots kan zijn

Leeuwarden

Al tijden niet meer zo gelachen, zo heerlijk pretentieloos, waarin klein groots kan zijn en nog meer van dat soort kreten slaken bezoekers van circus Zanzara, een productie van Paulo en Mayka. Na Luxemburg, Arnhem, Sittard en Amsterdam is dit nostalgische circusje neergestreken op de sportvelden aan de Dr Botkeweg t.o. het MCL.

Het circus verblijft hier in het kader van het Flea Festival georganiseerd door Circusschool de Hoogte uit Leeuwarden. Met veel plezier is het circus weer naar Friesland g ekomen, al was het maar omdat drie van de zeven medewerkers rasechte Friezen zijn en ze nu voor het eerst op eigen bodem gaan optreden of belichten en natuurlijk niet te vergeten de Frysk hynders die meedoen in de voorstelling. Circus Zanzara, de grote passionele hobby van de straatartiesten Paulo en Mayka ( bekend van Oerol, de Efteling, Noorderzon en vele andere plaatsen), is een mengsel van circus, theater en straattheater met een flinke dosis humor en charme.

Een circus dat heel leuk voor kinderen is, met veel circustechniek, maar vooral heel veel plezier en zo weet dit circus met zijn heel eigen humor en de knipoog naar het grote circus zijn toeschouwers van het begin tot het einde te boeien. Circus Zanzara is vast en zeker het kleinste ‘familiecircusje’ van Europa, in ieder geval van Nederland.

Slechts vijf artiesten, een ‘technopuber’ en een heuse Friese Pisteboy maken deze vlotte gezellige en amusante familievoorstelling in een heuse “Felllini� ingerichte circustent. Vijf artiesten die ongeveer alles tegelijk doen, sterke man, loslopende kok, vurig jongleren, met paarden huppelen en erg veel kletsen, het is niet gek genoeg of deze artiesten maken de show. Buiten deze vijf zijn er nog andere artiesten: de dieren.

Gewone Hollandse huisdieren, zoals paarden waaronder dus een Fries paard, honden en importeenden uit Friesland, zijn sterren in de manege. Het geheel is een vlot lopende humoristische voorstelling geworden waarin dochter Jans een aantal échte circustechnieken vertegenwoordigt met een hoepelact en een act aan de trapeze. Harry, de sterke man, ook al uit Friesland, verzorgt o.a. hondendressuur. Paulo en Mayka, bij wie dieren en acrobatische toeren volop aanwezig zijn, zorgen met de hun zo eigen humor voor een show, die jong maar vooral ook oud, erg aanspreekt.

Vrijdag 29 juni om 19.00 uur.
De prijzen zijn tussen 9 euro en 19 euro
De verkoop is 30 minuten voor aanvang bij de tent.

www.circuszanzara.nl
Provincie:
Tag(s):