zondag, 22. april 2007 - 7:15

'Nu is het genoeg' campagne van start gegaan

Er is een nieuw landelijk telefoonnummer van het Steunpunt Huiselijk Geweld ingesteld. Dit nieuwe nummer, 0900-126 26 26 moet bekendheid verwerven en daarom is er een campagne gestart om het nummer onder de aandacht te brengen.

In veel Nederlandse gezinnen en huishoudens komt huiselijk geweld voor. Dit varieert van fysiek geweld, zoals schoppen en slaan, tot seksueel misbruik en stalking. Ook financiële uitbuiting komt voor. Professionele hulp van buiten is vaak noodzakelijk om huiselijk geweld te stoppen. Daarom komt de overheid nu met een landelijke campagne gericht op iedereen die hulp zoekt of advies wil.

In de onlangs gestarte campagne ‘Nu is het genoeg. Help jezelf. Help de ander.’ staan het Steunpunt Huiselijk Geweld en één telefoonnummer centraal.

Slachtoffers weten niet goed welke hulpverleners zij om hulp kunnen vragen en in welke vorm de hulp komt. Met het landelijke telefoonnummer heeft het Steunpunt Huiselijk Geweld deze stap eenvoudiger willen maken, zodat er in een eerder stadium hulp kan worden geboden. Iedereen die met huiselijk geweld in aanraking komt, kan (anoniem) naar dit nummer bellen.

Dus naast slachtoffers, kunnen ook plegers, buren, familieleden, vrienden en omstanders terecht voor advies of hulp. Tegelijk met de landelijke campagne wordt ook een nieuwe website gelanceerd: www.steunpunthuiselijkgeweld.nl.

De campagne zal lopen van 16 april 2007 tot eind mei 2007. Het telefoonnummer én de website blijven echter ook ná de campagne gewoon bereikbaar.
Provincie:
Tag(s):