vrijdag, 16. maart 2007 - 17:12

Oefening van meetapparatuur bij kerncentrale Borssele

Borssele

Negentien meetploegen van de Waarschuwings en Verkennings Dienst (WVD) van de brandweer in Zeeland oefenen verdeeld over negen avonden in de periode 20 maart t/m 5 april 2007 in de omgeving van de kerncentrale. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), twee meetploegen van Defensie en de Gezamenlijke Meldcentrale Zeeland in Middelburg nemen ook aan de oefening deel.

De oefeningen hebben onder centrale regie van de Veiligheidsregio Zeeland plaats. Doel is het testen van de nieuwe meetstrategie voor ongevallen met een kernenergiecentrale, het werken met de nieuwe GPS-plaatsbepalingsapparatuur, navigatie en het onderhouden van verbindingen tussen Meldcentrale en meetploegen. De oefening is onderdeel van het standaardtrainingsprogramma van de brandweer.
Alles wordt volledig gesimuleerd; er is geen lozing van radioactieve stoffen.

Tijdens alle oefenavonden zal waarneembaar zijn dat voertuigen van de brandweer in Zeeland in het buitengebied tussen Borssele en Ovezande aanwezig zijn en heen en weer rijden. Gedurende enkele avonden zijn ook verkenningsvoertuigen van Defensie aanwezig, die in deze periode voor hun eigen oefenprogramma in Zeeland zijn.

Omwonenden die meer informatie willen, kunnen onder kantoortijden bellen naar het speciale informatienummer van de gemeente Borsele, tel. (0113) 238400.
Persuitnodiging
Provincie:
Tag(s):