dinsdag, 11. december 2007 - 13:20

Officiële crematieboom in de tuin

Amstelveen

De eerste echte officiële crematieboom is maandag geplant bij Sandra Zaal-Kok in de tuin. Op 4 april 2006 heeft de as van haar moeder de bestemming gekregen om opgenomen te worden door een Sering en staat deze inmiddels in de tuin van Sandra. Normaal bedraagt de kweekperiode een half tot driekwart jaar, maar i.v.m. verbouwingswerkzaamheden heeft de Sering een aantal maanden langer op de Plantage gestaan. Haar moeder heeft altijd gewoond waar Sandra nu woont en eindelijk is ze weer 'thuis'.

'Thuis' op haar dierbare plek, waar Sandra en haar zus Danielle hun moeder kunnen herdenken in een elk jaar weer prachtig bloeiende sering.
De sering heeft tijdens het jaar op de Plantage Re-Green (Remember in Green), onder dagelijkse controle van het groeiproces, de voedingselementen uit de as gebruikt om te groeien.

Tot begin 2006 was er geen tastbare manier te bedenken, waarbij mensen na hun overlijden, als levend symbool aanwezig konden zijn voor hun nabestaanden. Door de bomen en heesters in een gepatenteerd kweeksysteem en kweekmethode te laten groeien garanderen wij dat de voedingsstoffen die de bomen en heesters nodig hebben ook werkelijk opgenomen worden en niet uitspoelen.

Inmiddels hebben velen deze as-bestemmingsmogelijkheid na Sandra en Danielle ook gekozen en vinden zij troost en steun om op deze wijze hun dierbare te herdenken.
Categorie:
Tag(s):