vrijdag, 25. mei 2007 - 10:10

Officiële start campagne zakkenrollerij

Zwolle

Op vrijdag 25 mei 2007 heeft burgemeester Henk Jan Meijer het officiële startschot gegeven voor de nieuwe voorlichtingscampagne Zakkenrollerij. Dit gebeurde in de Diezerstraat ter hoogte van de Roggenstraat. De burgemeester onthulde een speciaal spandoek. Tijdens de officiële start werd op ludieke wijze duidelijk gemaakt dat niemand veilig is voor zakkenrollers.

Met de spandoeken wil de gemeente het winkelend publiek waarschuwen voor zakkenrollers. De spandoeken zijn in het Nederlands en Engels en worden langs de toegangswegen naar het centrum en bij parkeerterreinen opgehangen. Naast de spandoeken zullen ook de stadswachten aan actieve voorlichting doen, door vooral tijdens drukbezochte evenementen onder meer folders uit te delen.

Sinds 2003 zijn politie en gemeente samen met Stadswachten en de Stichting Veiligheidszorg IJsselland het project Zakkenrollerij gestart. Uit de praktijk is gebleken dat de voorlichtende functie van de spandoeken meer oplevert dan een aangifte achteraf en, belangrijker, veel persoonlijk leed voorkomt. Dit blijkt ook uit cijfers van de politie. Deze laten een daling zien van bijna 300 incidenten in 2003 naar 89 in 2006.
Provincie:
Tag(s):