woensdag, 11. april 2007 - 15:28

Officier eist 15 jaar voor doodslag tijdens roofoverval in Gennep

Roermond

Tegen een 35-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats is voor de rechtbank in Roermond vandaag een gevangenisstraf geëist van 15 jaar wegens doodslag. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan op 13 april 2006 een roofoverval te hebben gepleegd op een woning in Gennep. Daarbij kwam een 70-jarige bewoner om het leven.

De verdachte dringt die donderdagavond samen met twee anderen de woning binnen. Op dat moment zijn de beide bewoners in het huis aanwezig. De overvallers, die de overval grondig hebben voorbereid, menen te weten dat er in de woning behoorlijk wat geld te halen valt. Als dat niet wordt gevonden, wordt één van de bewoners zwaar mishandeld. Hij overlijdt later aan zijn verwondingen.

Dankzij een oplettende burger houdt de politie nog diezelfde avond twee van de drie verdachten aan. Het gaat om de 35-jarige man en een 27-jarige man. Tijdens de fouillering treft de politie bij hen onder meer twee vuurwapens aan en de beide portemonnees van de slachtoffers.

De 27-jarige man werd begin dit jaar door de rechtbank in Roermond al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar. Tegen hem was 15 jaar geëist. Zowel de verdachte als het Openbaar Ministerie hebben tegen dit vonnis hoger beroep ingesteld.

Tegen de 35-jarige man die vandaag terechtstond zal over 14 dagen uitspraak worden gedaan.

De derde verdachte is nog altijd voortvluchtig.
Provincie:
Tag(s):