woensdag, 21. november 2007 - 20:49

Oktobermaand Kindermaand trekt minder bezoekers

Assen

Oktobermaand Kindermaand heeft vorige maand minder bezoekers getrokken dan verwacht. De organisatie hoopte op 15.000 jonge bezoekers, het werden er 13.000. Oktobermaand Kindermaand kende dit jaar vijf actiedagen in plaats van zes. Om op hetzelfde bezoekersniveau te blijven als in 2006 had de belangstelling moeten groeien.

Oktobermaand Kindermaand stimuleert het bezoek van kinderen aan kunst- en erfgoedinstellingen in Drenthe door gratis activiteiten als workshops, voorstellingen en speurtochten binnen de instellingen aan te bieden. Omdat kinderen tussen 4 en 12 jaar oud niet alleen op pad gaan, worden ook ouders en grootouders bereikt.

Van 2002 tot 2006 bleef het aantal jonge bezoekers aan Oktobermaand Kindermaand gestaag groeien. Het project kreeg dankzij de media in Drenthe veel aandacht en ook de scholen leverden een aanzienlijke bijdrage door de programmaboekjes aan hun leerlingen uit te delen.

De organisatie vindt het jammer dat de groei zich in 2007 niet heeft doorgezet, maar vindt het niet verontrustend. Er was immers één actiedag minder en er waren dit jaar 78 deelnemende instellingen in plaats van 82.
Het aantal bezoekers viel vooral de eerste twee zondagen tegen. De organisatie vermoedt dat dit het gevolg was van het mooie weer. Daarnaast werden er dit jaar meer kleinschalige activiteiten aangeboden voor een maximum aantal kinderen.

De organisatie is er van overtuigd dat als er volgend jaar weer een aantal bijzondere activiteiten wordt aangeboden voor een grote groep kinderen de bezoekerscijfers ook weer zullen stijgen.

Opmerkelijk noemt de organisatie de belangstelling van kinderen met een beperking voor Oktobermaand Kindermaand. De bezoekerscijfers voor de speciaal voor deze doelgroep georganiseerde activiteiten stegen flink.
Provincie:
Tag(s):