dinsdag, 2. januari 2007 - 11:31

Oldebertweg vanaf januari gedeeltelijk afgesloten

Leek

Vanaf medio januari is een gedeelte van de Oldebertweg te Leek in één richting op bepaalde tijden afgesloten voor het autoverkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de kruising Industriepark (bij de Citroëngarage) en de aansluiting van de Oude Zuiderweg. Het verkeer wordt op die momenten omgeleid via de Lindensteinlaan. De afsluiting heeft te maken met de opwaardering van het Industriepark, waarbij ook de Oldebertweg een nieuw gezicht krijgt. De gedeeltelijke stremming is noodzakelijk in verband met de veiligheid van wegwerkers en verkeer. Er wordt namelijk vlak naast de weg gewerkt.

De opwaardering ter hoogte van het Industriepark houdt verschillende werkzaamheden in. Zo krijgt de Oldebertweg daar nieuwe bomen met een onderliggende haag. Verder komt er aan de zuidzijde een vrijliggend fietspad. Ook wordt een parallelweg aangelegd tussen de aansluitingen van de Oldebertweg op het Industriepark. Tenslotte wordt het parkeerterrein voor de winkels opnieuw ingericht. Dit laatste doet de projectontwikkelaar van het winkelgebied. Het project is, afhankelijk van het weer, rond mei 2007 gereed.

De gemeente heeft met de aannemer afgesproken dat in elk geval één rijstrook van de Oldebertweg open blijft voor het verkeer en dat de stremmingen zo kort mogelijk worden gehouden. Het verkeer richting Tolbert kan altijd doorgang vinden. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.
Provincie:
Tag(s):