vrijdag, 28. december 2007 - 22:17

Oliebollen achter slot en grendel

Almere

Zeven mensen, die nog steeds een gevangenisstraf moesten uitzitten, zijn donderdag 27 december door Politie Flevoland in Almere gearresteerd. Een achtste arrestant meldde zich vrijdagmorgen vroeg bij een politiebureau in Almere. Eén van de arrestanten moet nog bijna 100 dagen zitten voor een geweldsdelict. Op één verdachte na zullen alle veroordeelden oud en nieuw binnen de gevangenismuren moeten vieren. De acht arrestanten, allen woonachtig of verblijvend in Almere, zijn ingesloten en overgedragen aan justitie voor het uitvoeren van de straf.

Politiemensen van de afdeling bewaking en transport en agenten van de basiseenheden in Almere gingen donderdagmiddag op pad om nog vrij rond lopende veroordeelden op te sporen en in te sluiten.

Bijna alle gezochte verdachten waren veroordeeld voor kleine vergrijpen en gestraft met een geldboete gekoppeld aan vervangende hechtenis of gevangenisstraf. Omdat ze de boete niet hadden betaald werd de hechtenis uitgevoerd.

De politie Flevoland ging bij 40 woningen langs in Almere op zoek naar de wanbetalers. Zeven van hen werden van huis af gehaald en moeten hun straf direct ondergaan. De achtste man werd het te heet onder de voeten en meldde zich in alle vroegte bij een politiebureau. Eén van hen kan wel oud en nieuw vieren, hij hoeft maar vier dagen te zitten en komt op oudejaarsdag vrij.
Provincie:
Tag(s):