vrijdag, 1. juni 2007 - 10:29

OM eist gevangenisstraf voor overval discotheek Jimmy Woo

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) te Amsterdam heeft gevangenisstraf geëist voor de zes verdachten van de overval op discotheek Jimmy Woo. Ze worden verdacht van diefstal met geweld en wederrechtelijke vrijheidsberoving. De uitspraak is op 14 juni 2007. Dit heeft het OM Amsterdam vrijdag bekendgemaakt.

De vier verdachten M., N., R. en El G. worden verantwoordelijk gehouden voor de gehele overval. Voor henis een gevangenisstraf geëist van respectievelijk 5 jaar en 6 maanden, 5 jaar, 4 jaar en 8 maanden, en 4 jaar (waarvan 6 maanden voorwaardelijk).

Voor verdachte B.N. is 18 maanden cel geëist wegens medeplichtigheid. Hierbij is rekening gehouden met zijn blanco strafblad. Verdachte O. wordt verdacht van illegaal wapenbezit. Tegen hem is een gevangenisstraf van 4 maanden voorwaardelijk geëist en 180 uur werkstraf.

In de nacht van 26 op 27 november 2006 werd discotheek Jimmy Woo, in het centrum van Amsterdam, overvallen. De daders gijzelden het aanwezige personeel en bonden ze vast. Een 26-jarige medewerker raakte gewond aan zijn hoofd na een klap met een vuurwapen. De daders wisten te ontkomen met de inhoud van een kluis en enkele waardevolle bezittingen van de gegijzelden.

Onmiddellijk stelde de politie onder leiding van een officier van justitie een uitgebreid onderzoek in. Dit heeft geleid tot de aanhouding van één 26-jarige verdachte op 2 januari 2007. Op 29 en 30 januari zijn nog eens vijf verdachten in de leeftijd van 25 tot 32 jaar aangehouden.
Provincie:
Tag(s):