dinsdag, 29. mei 2007 - 11:14

OM in hogerberoep in zaak Milan de Groot

Den Helder

Het Openbaar Ministerie van Alkmaar gaat in beroep tegen het vonnis in de zaak tegen één van de verdachten op de geweldadige dood van Milan de Groot. De rechtbank veroordeelde de verdachte voor doodslag volgens het strafrecht voor minderjarigen. De maximale straf voor doodslag is dan een jeugddetentie van twee jaar. Het OM deelt de mening van het hof niet om de verdachte volgens het jeugdrecht te straffen.

Het OM is van mening dat bij de verdachten sprake is geweest van een vooropgezet plan om Milan de Groot te doden en er sprake is van moord in plaats van doodslag. Ook is het OM van mening dat de verdachte op grond van de ernst van het feit, de omstandigheden waaronder het feit is begaan en de persoonlijkheid van de verdachte (onder meer blijkend uit zijn proceshouding) volgens het meerderjarigenstrafrecht moet worden berecht. Om die reden is op 10 mei 2007 een gevangenisstraf voor de duur van negen jaar geëist.

De verdachte heeft niet mee willen werken aan een objectief en onafhankelijk persoonlijkheidsonderzoek zoals door de rechtbank was bevolen. Hij heeft alleen zijn medewerking verleend aan een persoonlijkheidsonderzoek door deskundigen die op initiatief van zijn raadsman waren ingeschakeld.

Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep bij het Hof in Amsterdam zal plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):