dinsdag, 13. november 2007 - 19:26

OM start omvangrijk fraudeonderzoek

Amsterdam

Onder leiding van het Functioneel Parket en het Bureau Ontnemingwetgeving Openbaar Ministerie (BOOM) heeft de FIOD-ECD dinsdag op 54 plaatsen, bedrijfspanden en woningen, doorzoekingen verricht en er zijn 15 aanhoudingen verricht.

Een deel van de aangehouden personen betreft medewerkers en ex-medewerkers van drie bedrijven die actief zijn op het gebied van vastgoedbeleggingen.

De drie bedrijven zelf worden niet als verdachte gezien en worden dan ook niet door het Openbaar Ministerie bekend gemaakt. Het is aan de bedrijven zelf om eventueel naar buiten te treden.

Het onderzoek richt zich op de mogelijke betrokkenheid van (ex-)medewerkers van deze bedrijven bij frauduleuze handelingen samenhangend met onroerend goedtransacties.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de verdachten omvangrijke bedragen hebben ontvangen voor het gunnen en de afwikkeling van grote bouwprojecten en bij de afhandeling van grote onroerend goed transacties. Er wordt rekening mee gehouden dat het in totaal om tientallen miljoenen euro’s gaat.
Provincie:
Tag(s):