woensdag, 28. november 2007 - 12:56

Omkopen agenten mislukt

Noord-Scharwoude

Een 31-jarige automobilist uit Waarland heeft woensdag geprobeerd om agenten om te kopen nadat hij met drank op een kettingbotsing had veroorzaakt. De man uit Waarland reed in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.45 uur op de kruising Provincialeweg met de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude af. Daarbij zag hij te laat dat zijn voorganger stil stond voor het stoplicht.

Hij reed tegen zijn voorganger aan die vervolgens tegen diens voorganger opreed en dat herhaalde zich nog een keer met de auto daarvoor. Alle auto's liepen materiële schade op. De man bleek gedronken te hebben, hij blies 475 ug/l. Hij verklaarde dat hij aan zijn autoradio rommelde en daardoor te laat het stilstaande verkeer voor hem opmerkte.

De man probeerde de aanwezige agenten om te kopen om zijn drankmisbruik door de vingers te zien. Hij bood elk van hen een geldbedrag aan. Nadat hem werd meegedeeld dat dit strafbaar is vroeg hij opnieuw of ze het voor geld niet door de vingers wilden zien. Dat wilden de agenten niet. Hij kreeg daarop een proces-verbaal voor het rijden met drank op en voor zijn poging agenten om te kopen.
Provincie:
Tag(s):