woensdag, 7. februari 2007 - 14:56

Omstanders overmeesteren overvaller

Groningen

De politie heeft dinsdagmiddag in de Butjesstraat een 42-jarige man uit Groningen aangehouden na het plegen van een overval. De Stadjer kwam een Chinees winkeltje in de Oude Ebbingestraat binnen. Hij bedreigde een 24-jarige medewerkster van de winkel en eiste geld. Zij deed onder bedreiging van een scherp voorwerp een onbekend geldbedrag in een tas.

Hierop ontstond onenigheid tussen de overvaller en de vrouw. Zij kreeg vervolgens een vuistslag in het gezicht. Ook werd de vrouw enkele keren geschopt. De overvaller verliet de winkel. Enkele getuigen reageerden vervolgens op het geschreeuw van de 24-jarige vrouw. De omstanders zetten de achtervolging in en konden de Stadjer achterhalen en overmeesteren.

De verdachte werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De overvaller, een bekende veelpleger, werd ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie wil graag in contact komen met twee omstanders, die betrokken zijn geweest bij de aanhouding van de overvaller. Zij kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844
Provincie:
Tag(s):