zaterdag, 24. februari 2007 - 20:03

Omstanders redden vrouw uit te water geraakte auto

Een zee van blauwe zwaailichten zette zaterdagmiddag 24 februari de Broekseweg tussen Oud-Vossemeer en Sint-Annaland in het licht. Omstreeks twintig minuten voor vijf rukten de hulpdiensten uit voor een waterongeval. De inzittende van de auto is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van het slachtoffer raakte geheel vernield.

Het was omstreeks 16:40 uur toen een automobiliste komend uit de richting van Sint-Annaland met haar auto in de sloot naast de Broeksweg terecht kwam. Om 16:42 uur werd groot alarm geslagen door de alarmcentrale. Omdat het een waterongeval betrof werd vanuit Tholen de duikploeg naar het ongeval gestuurd. Standaard wordt hierbij ook de blusgroep Stavenisse met de motorboot gealarmeerd.

Omdat het ongeval gebeurde op het grondgebied van de blusgroep Sint-Annaland rukten ook zij uit richting de Broekseweg. Deze blusgroep kwam ter plaatse met de tankautospuit, de dienstbus en de motorvlet. Vanuit Sint-Maartensdijk werd de ambulance richting het ongeval gedirigeerd. Passerende automobilisten die het ongeval hadden zien gebeuren aarzelden geen moment, zetten hun auto’s stil langs de kant van de weg en sprongen te water om de vrouw te redden. Voordat de hulpdiensten arriveerden was de vrouw door de omstanders uit de auto geholpen.

De vrouw werd opgevangen door het personeel van de toegesnelde ambulance. Omdat de vrouw waarschijnlijk water binnen had gekregen werd zij voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Inmiddels was de Broekseweg geheel geblokkeerd door de vele voertuigen van de hulpdiensten die ter plaatse waren. Het verkeer werd daarom door de politie en brandweerlieden omgeleid, onder andere via de Broeksedijk. In de auto die te water raakte zat behalve de vrouw ook een hond. Dit dier kon op eigen kracht de auto verlaten.

Omstreeks kwart over vijf kwam het bergingsbedrijf ter plaatse om het voertuig uit de sloot te takelen. Door de leden van het Thoolse duikteam werd een kabel aan de trekhaak bevestigd, waarna de auto, die op de kop in de sloot lag, op de kant getrokken werd. Omstreeks zes uur was de weg weer vrij voor al het verkeer. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):