donderdag, 4. januari 2007 - 11:03

Onder invloed, zonder rijbewijs met ongeval als resultaat

Leeuwarden

In de nacht van woensdag op donderdag is in de Perenstraat een 17-Jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden zonder rijbewijs, het veroorzaken van een ongeval en het rijden onder invloed.

De jongen had na een avondje stappen de auto van zijn moeder meegenomen zonder daarvoor toestemming te vragen. Na een rondje door de stad maakte hij op de Lodewijkstraat een inschattingsfout bij een inhaalmanoeuvre. Hij raakte de auto van een 27-jarige inwoner van Leeuwarden en ging er vervolgens vandoor.

De gedupeerde automobilist zette de achtervolging in. In de Knoopstraat ging het wederom mis. De 17-jarige bestuurder verloor de macht over het stuur, begon te slingeren, reed gedeeltelijk door de middenberm en reed vervolgens over de verhoging tussen de Drachtsterweg en het fietspad.

Uiteindelijk kwam de jongen met de auto tot stilstand tegen een verkeersbord. Hij stapte uit en zette het gelijk op een lopen. De 27-jarige Leeuwarder ging achter de jongen aan en waarschuwde ondertussen de politie. In de Perenstraat kon de verdachte uiteindelijk worden achterhaald. Hier is hij door de politie aangehouden.

De jonge bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 700 ug/l. Naast een rijverbod van 10 uur kreeg de jongen ook een proces-verbaal. Hierna is hij door de agenten naar huis gebracht en overgedragen aan zijn ouders.
Provincie:
Tag(s):