vrijdag, 13. april 2007 - 19:14

Ondergronds inzamelen

Purmerend

De afgelopen weken heeft de gemeente Purmerend onderzoek gedaan naar het ondergronds inzamelen van afval in de Purmerendse binnenstad.

Er werd gekeken naar mogelijke locaties voor ondergrondse afvalcontainers in de binnenstad van Purmerend. Het onderzoek maakt deel uit van de plannen die de gemeente heeft om in de gehele binnenstad over te gaan op ondergronds inzamelen. De nieuwe manier van inzamelen maakt een einde aan het oude straatbeeld van losse afvalzakken en de overlast van zwerfvuil.

Op verschillende plekken in de binnenstad werd met behulp van een grondradar bekeken of er genoeg ondergrondse ruimte is voor het plaatsen van een container en welke eventuele obstakels er in de bodem aanwezig zijn. Resultaat van het onderzoek is dat er voldoende locaties te vinden zijn om over te gaan op ondergronds inzamelen.

Binnenkort worden de resultaten van het onderzoek aan de gemeenteraad gepresenteerd. Wanneer de raad groen licht geeft voor ondergronds inzamelen, worden bewoners en ondernemers van het centrum betrokken bij het vaststellen van de definitieve locaties voor de containers
Provincie:
Tag(s):