maandag, 28. mei 2007 - 21:22

Onderzoek klanttevredenheid hulpmiddelenleverancier

Regio

De zes gemeenten Aa en Hunze, Assen, Haren, Midden-Drenthe, Noordenveld en Tynaarlo hebben na een gezamenlijke aanbestedingsprocedure besloten om voor de verstrekking van hulpmiddelen in zee te gaan met de firma Schreuder. Dit bedrijf uit Groningen levert in vijf van de zes gemeenten sinds lange tijd hulpmiddelen zoals rolstoelen en scootermobielen aan mensen die dat nodig hebben. In Haren is Schreuder pas sinds 1 mei 2006 de leverancier.

De gemeenten vinden het van belang om een onafhankelijk en objectief onderzoek uit te laten voeren naar de tevredenheid van mensen over de leverancier van hulpmiddelen. Het gaat daarbij niet alleen om de tevredenheid over het hulpmiddel zelf, maar ook om de passing van het hulpmiddel, het onderhoud en eventuele reparaties. Deze diensten worden eveneens door Schreuder uitgevoerd.

De reguliere informatie over de klanttevredenheid waarover de gemeenten beschikken bestaat uit een geanonimiseerde rapportage over de klachtenregistratie van Schreuder zelf en eventuele signalen van individuele burgers met een hulpmiddel.

Op basis van dit onderzoek krijgen de gemeenten een representatief beeld van de klanttevredenheid, en kunnen ze vaststellen waar eventuele mogelijkheden liggen tot verbetering van de dienstverlening aan de klanten.
Binnenkort zal een groot aantal vragenlijsten worden verspreid onder inwoners van de zes gemeenten die in verband met hun hulpmiddel met de firma Schreuder te maken hebben.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een korte schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over de tevredenheid over het hulpmiddel zelf, de levering, en het onderhoud en reparaties. De enquête zal eind mei 2007 worden verstuurd aan ongeveer 2.000 willekeurig gekozen klanten in de zes gemeenten.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Naar verwachting zullen in september de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):