dinsdag, 5. juni 2007 - 13:23

Onderzoek munitie nog niet afgerond

Aalsmeer

Op dinsdag 5 juni is bekend geworden dat het onderzoek in Aalsmeer naar de gevonden munitie nog niet is afgerond.
In het afgezette gebied in Nieuw-Oosteinde worden nog steeds volop munitieresten gevonden.

Het gaat met name om klein materiaal, de zogeheten pantser –en lichtspoormunitie. De gemeente wil zoveel mogelijk resten laten opruimen om mogelijke problemen bij de bouw van de nieuwe woningen in Nieuw-Oosteinde te voorkomen. Het zoekgebied wordt daarom vergroot naar een stuk grond van 75 bij 75 meter.

Pas op met munitie!
Het grotere gebied zal wederom met hekken worden afgesloten. De eerder afgegeven waarschuwing geldt immers nog steeds: de munitieresten kunnen gevaarlijk zijn en het is bovendien verboden deze in bezit te hebben. Wanneer er toch mensen zijn die munitie van het terrein hebben meegenomen worden zij nogmaals dringend verzocht deze in te leveren op het politiebureau aan de Dreef in Aalsmeer. Ook de eventueel kapotte patroonhulzen kunnen gevaar opleveren en ook het bezit hiervan is verboden.

Over Captain Sanford
Er komt steeds meer informatie boven drijven over de ‘Hell’s Fury’, de neergestorte B-26, en de piloot Captain Raymond Pope Sanford. Hij en zijn bemanning waren ook betrokken bij de eerste aanval van hun ‘Bomb Group’ in Europa op Woensdrecht op 30 juli 1943. Tijdens hun derde aanval op 2 augustus 1943 raakte Sanford boven St. Omer gewond. Hij bleef achter de stuurknuppel om het doel te bereiken en keerde terug naar de basis, waar hij een succesvolle landing maakte.

In november 1943 werd hij bij de Koning en Koningin van Engeland op de thee uitgenodigd, toen hij net de Silver Star voor ‘Gallantry in Action’ had ontvangen. Een aantal weken later stortte hij dus neer na beschoten te zijn door luchtafweergeschut in de buurt van Schiphol.
Provincie:
Tag(s):