vrijdag, 16. november 2007 - 19:59

Onderzoek naar dood Nijmegenaar afgebouwd

Nijmegen

Naar aanleiding van het aantreffen van een gewonde 64-jarige Nijmegenaar op de Van Schevichavenstraat, waarbij in eerste instantie niets wees op een misdrijf, is in een later stadium door de politie een uitgebreid onderzoek gestart.

Dit onderzoek werd eerst opgestart nadat artsen in het ziekenhuis vraagtekens zetten bij de hoeveelheid letsel die zij aantroffen bij het slachtoffer. Na het overlijden van de man werd vrijdagochtend in het Nederlands Forensisch Instituut sectie verricht op het stoffelijk overschot. Uit deze sectie zijn thans geen aanwijzingen naar voren gekomen die wijzen op een misdrijf. Het rechercheteam van 20 rechercheurs dat de zaak onderzocht wordt daarom afgebouwd. De familie is in kennis gesteld van de onderzoeksresultaten.

Waarschijnlijk is de man, lopend over de Van Schevichavenstraat, onwel geworden en daardoor gevallen. De geconstateerde uiterlijke verwondingen bij het slachtoffer zijn door deze val veroorzaakt.

Omdat onzeker was wat de oorzaak van de verwondingen was kon een misdrijf niet worden uitgesloten. Daarom besloot de politie in overleg met het Openbaar Ministerie, een rechercheteam te formeren om uitgebreid onderzoek te doen. Ook door de Technische Recherche is uitgebreid sporenonderzoek verricht op de Van Schevichavenstraat.
Provincie:
Tag(s):