donderdag, 13. december 2007 - 9:40

Onderzoek naar uitbreiding Hornbach-filiaal in Geleen

Geleen

De gemeente Sittard-Geleen en detailhandelsconcern Hornbach laten een onderzoek uitvoeren naar het effect van de vestiging van een nieuwe bouwmarkt in Sittard-Geleen. Het onderzoek moet binnen vier weken klaar zijn, zo meldt de gemeente Sittard-Geleen.

,,Wij hebben alle mogelijke middelen benut om in februari een integraal en zorgvuldig voorbereid debat te kunnen voeren rondom de retailstructuurvisie, en niet nu al daarop voorschotten te moeten nemen� aldus wethouder Pieter Meekels (economie). ,,De afgelopen dagen hebben we verschillende malen overleg gehad met Hornbach. Tijdens die
bijeenkomsten bleek dat Hornbach niet koste wat kost nu al een besluit wil, maar dat het bedrijf wel het gevoel wil hebben dat het bedrijf een faire kans krijgt bij de behandeling van hun uitbreidingsverzoek. We hebben daarop besloten om bureau DTNP te vragen een aanvullend onderzoek te doen naar de gevolgen van de komst van een extra bouwmarkt in de gemeente Sittard-Geleen.� Hornbach wil het uitbreidingsverzoek in januari indienen.

Het bedrijf wil zijn bestaande tuincentrum aan de Einighauserweg in Geleen verbouwen en uitbreiden tot een volwaardige bouwmarkt met tuincentrum en drive-in. De vestiging zou dan vergelijkbaar zijn met die in Kerkrade. In een brief aan de gemeenteraad heeft het concern gevraagd hierover dit jaar nog een besluit te nemen. Dit verzoek is overgenomen door vier fracties, die daartoe een initiatiefvoorstel hebben ingediend. Nu het akkoord is bereikt, hebben de vier partijen het initiatiefvoorstel ingetrokken.

In de overeenkomst tussen de gemeente en Hornbach is opgenomen dat voorgenomen sluiting van de vestiging in Geleen uitgesteld wordt, in ieder geval totdat de resultaten van het onderzoek bekend zijn.
Provincie:
Tag(s):