donderdag, 1. november 2007 - 8:25

Onderzoek naar verdubbeling spoortraject Ede-Barneveld

Arnhem

De provincie Gelderland gaat onderzoek doen naar de haalbaarheid van een mogelijke spoorverdubbeling op de Valleilijn traject Ede-Barneveld. De vraag om het haalbaarheidsonderzoek en bijbehorende kostenindicatie is afkomstig van de Gelderse ChristenUnie fractie.

Eerder deze maand stelde de Tweede Kamer fractie van de ChristenUnie vragen over de mogelijke verdubbeling van het spoortraject aan minister Eurlings van Verkeer.

Met het onderzoek naar de haalbaarheid wil de ChristenUnie ten eerste het idee van onze eigen Tweede Kamer fractie ondersteunen en ten tweede vanuit haar provinciale verantwoordelijkheid kijken naar de mogelijkheden voor realisatie en kostenindicatie voor de verdubbeling van het nog ontbrekende deel van de Valleilijn aldus statenlid Pieter Plug woordvoerder Mobiliteit in Provinciale Staten.

In samenwerking met de fracties PvdA, ChristenUnie, CDA en D66 werd vandaag tijdens de vergadering van Provinciale Staten een motie ingediend, waarin de indieners Gedeputeerde staten oproept Connexxion af te dwingen om uiterlijk per 1 januari 2008 de dienstregeling op de Valleilijn uit te voeren volgens de afgesloten concessieovereenkomst. Bij in gebreke blijven dient onderzocht te worden of er mogelijkheden zijn om de concessieovereenkomst te ontbinden.

Tevens is nogmaals aan Gedeputeerde Staten verzocht om met een plan van aanpak te komen om gedupeerde reizigers zo snel mogelijk financieel te compenseren. Met het verzoek van financiële compensatie sluiten de indieners van de motie naadloos aan bij de schriftelijke vragen en de brief die de Gelderse ChristenUnie fractie eerder deze maand indiende bij verantwoordelijk gedeputeerde mevr. M. van Haaren.

Openbaar Vervoer is een belangrijk speerpunt voor de provincie. De ChristenUnie vindt goed Openbaar vervoer in de gehele provincie met een frequente dienstregeling van essentieel belang aldus Plug.
Provincie:
Tag(s):