woensdag, 13. juni 2007 - 18:56

Onderzoek "Stenengooiers" nog steeds in volle gang

Eindhoven

Het onderzoek naar de daders van de stenengooipraktijken, waarbij eind april ondermeer een 72-jarige vrouw om het leven kwam, is nog steeds in volle gang. Vandaag liet teamleider Valkenburg van de recherche weten nog steeds met dertig man aan de zaak te werken.

De politie zoekt de daders onder twee groepen hangjeugd uit Son en het Eindhovense stadsdeel Woensel-Noord. De politie verklaard wegens "hardnekkige informatie" in die richting te denken. De politie zal binnen afzienbare tijd de twee groepen van elk acht tot tien personen benaderen.

De 73-jarige automobilist uit Aarle-Rixtel die op 29 april bekneld kwam te zitten in het voertuig en waarvan de 72-jarig vrouw overleed bij het incident op de Sonseweg in Best, ligt nog steeds in zeer slechte toestand in het ziekenhuis. Daarnaast is de man er ook emotioneel slecht aan toe.
Hij heeft de begrafenis van zijn vrouw niet kunnen bijwonen.

Getuigen in het onderzoek worden nog nader verhoord en de politie is op zoek naar een viertal bestuurders van auto’s die op 29 april over de Sonseweg in Best hebben gereden tussen 23.00 en 0.00 uur. Het gaat om een lichtgekleurde personenauto type stationcar en drie donkergekleurde auto’s.

Ook zoekt de politie de inzittenden van personenauto's die in die nacht bij een tankstation in Son met camera's op video zijn gezet. De beelden zijn volgens de politie erg slecht van kwaliteit. Het zou kunnen zijn dat het om getuigen gaat, maar men sluit niet uit dat het de daders zouden kunnen zijn.
Provincie:
Tag(s):