dinsdag, 11. december 2007 - 10:35

Ongeval met vrachtauto’s

Utrecht

Op maandag 10 december om 11.15 uur vond op de Rijksweg A2 bij hectometerpaal 59.8 een aanrijding plaats waarbij meerdere vrachtauto’s waren betrokken. Eén van de chauffeurs, een 40-jarige inwoner van Heerhugowaard, raakte bekneld in zijn cabine en moest door de brandweer worden bevrijd.

De aanrijding vond plaats op de rijbaan uit de richting van Amsterdam toen een vrachtwagenchauffeur op het laatste moment probeerde de afrit naar Oog en Al te nemen en daarbij fors ging remmen. Een daarachter rijdende vrachtwagenbestuurder moest eveneens krachtig remmen maar kon op tijd tot stilstand komen achter de uitvoegende vrachtwagen. Twee achteropkomende vrachtwagens lukte het niet om op tijd tot stilstand te komen, waardoor de stilstaande vrachtwagen werd opgedrukt tegen de eerste auto. De laatste vrachtwagen week tengevolge van de aanrijding uit naar links waarbij een personenauto werd aangereden.

De bestuurder van de laatste vrachtwagen raakte bekneld in zijn cabine en werd naar het UMC gebracht. Na te zijn behandeld aan zijn verwondingen kon hij ’s-middags het ziekenhuis verlaten. De Verkeerspolitie Utrecht stelde een onderzoek in en maakt proces-verbaal op. Tengevolge van de aanrijding en het onderzoek is de rijbaan van de Rijksweg enkele uren gestremd geweest. Rond 14.00 uur kon de rijbaan weer worden vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):