maandag, 10. december 2007 - 10:42

Onrustig weekend

Leeuwarden

Zaterdagavond hebben verschillende incidenten plaats gevonden rondom het uitgaansleven in Friesland. Deze incidenten speelden zich af in verschillende Friese plaatsen. Hieronder een korte samenvatting bij elke plaats.

In Drachten was een 18-jarige man mishandeld door een 19-jarige man uit Wijnjewoude. De aanleiding tot de vechtpartij is alsnog onbekend maar door getuigen kon de dader snel in de kraag gevat worden.

In Leeuwarden had een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden aangiften gedaan van mishandeling. Zij had een bloedneus opgelopen ter hoogte van een horeca glegenheid aan het ruiters kwartier. De dader een 17-jarige meisje uit Leeuwarden was al reeds in aangehouden door een portier en kon zo aan de politie overgeleverd worden.

Een 16-jarige jonge knaap uit Dokkum had zaterdagavond zijn dag niet, toen hij uitlegde aan de politie dat zijn fiets vernield was. De rede dat de politie hem aanhield was dat hij een regenpijp kapot trapte en met een fiets liep te gooien, van beide gevallen was de politie getuigen. Die zelfde nacht had een 18-jarige jongen uit Zwaagwesteinde zichzelf goed te pakken toen hij met een karate trap een ruit kapot schopte. Doordat hij viel in het glas sneed de 18-jarige vandaal zijn eigen pezen door. Hij is naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis overgebracht waar hij teven een procesverbaal kreeg.

Ook in Sneek waren problemen, hier waren de voornaamste slachtoffers de portieren. Eerst werd een portier een paar keer geslagen en bedreigd door een 31-jarige vrouw uit Sneek. Zij had bij fouillering een aantal onbekende pillen in haar tas, het is niet zeker of het drugs was. In een ander horecagelegenheid was een 32-jarige man uit Sneek de lastpost. Hij had een portier voor nog onbekende redenen mishandeld, deze man is tevens ook door de politie opgepakt en afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):